Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Decoupage με χαρτιά παλαιωμένης όψης


decoupage,decoupage art,ντεκουπαζ,ντεκουπαζ σε ξυλο


Αν σας αρέσουν τα αντικείμενα ή έπιπλα που έχουν υποστεί επεξεργασία decoupage με χαρτιά από βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά κλπ. και θέλετε να δώσετε στις σελίδες ή και στις ψηφιακές φωτοτυπίες τους, που σε οποιοδήποτε μέγεθος  μπορείτε να τυπώσετε ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου που θα επεξεργαστείτε, παλαιωμένη - κιτρινισμένη ελαφρά όψη, απλώς αφήστε τα χαρτιά απλωμένα για μερικές μέρες στον ήλιο έως η κιτρινωπή απόχρωση που θα αποκτήσουν να σας ικανοποιεί.


Τα κάθε τύπου πιο χοντρά χαρτιά, που χρησιμοποιούνται κυρίως για decoupage επίπλων απλώνονται και "στρώνουν" καλύτερα στις επιφάνειες αν πριν τα βρέξετε. 





decoupage,decoupage art,ντεκουπαζ,ντεκουπαζ σε ξυλο
Σε τέτοια χαρτιά με άσπρο φόντο για να σπάσετε το κατάλευκο, αντί για νερό χρησιμοποιείστε διάλυμα χλιαρού καφέ φίλτρου ή μαύρου τσαγιού και βυθίστε σε αυτό το χαρτί για μισό λεπτό.


Η κιτρινωπή τεχνητά  παλαιωμένη όψη στο χαρτί είναι απόλυτα ταιριαστή για decoupage  επίπλων ή αντικειμένων επίσης παλαιωμένης μορφής και ειδικά για έπιπλα και αντικείμενα σε αντικέ άσπρο-μπεζ χρώμα.
Αυτές οι τεχνικές φυσικά είναι εντελώς ακατάλληλες για κάθε τύπου πολύ λεπτό χαρτί ή χαρτοπετσέτες που η επαφή με το νερό ή οποιοδήποτε υγρό θα τις καταστρέψει.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου